kek sarang semut
1 cwn gula...1 cwn air panas...2 sdb butter/maj...
gula di msk ats api perlahan hgga keperangan..pastu msukkan air pns perlahan2 tutup api..msukkanbutter..sejukkn
bhn kek
1 cwn tpg gndum..1 cwn susu pekat..4 biji telur..11/2 sdt soda bikarbonet...1 sdt esen
cara2
ayak tpg dan soda bikarbonet
pukul telur hingga kembang
msukkan susu pekat..pukul lg hgga kmbang dan msukkan esen
msukkan bhn ayak...pukul lg
msukkan bhn ayak..klau berketul tapis adunan..kacau srbati
perap 4 jam dlm bekas yg sama..tutup semasa perap
dh 4 jam gris loyang dgn butter dan tuang adunan
bakar 40min...suhu 160...api bwh je..tutup suis...biarkan kek dlm oven..selama 10min agar msk dgn haba je..keluar n sejukkan baru ptg..
u/p;semasa perap jgn buka tutup sehigga la 4 jam
selamat mencuba..
gula di msk ats api perlahan hgga keperangan..pastu msukkan air pns perlahan2 tutup api..msukkanbutter..sejukkn
bhn kek
1 cwn tpg gndum..1 cwn susu pekat..4 biji telur..11/2 sdt soda bikarbonet...1 sdt esen
cara2
ayak tpg dan soda bikarbonet
pukul telur hingga kembang
msukkan susu pekat..pukul lg hgga kmbang dan msukkan esen
msukkan bhn ayak...pukul lg
msukkan bhn ayak..klau berketul tapis adunan..kacau srbati
perap 4 jam dlm bekas yg sama..tutup semasa perap
dh 4 jam gris loyang dgn butter dan tuang adunan
bakar 40min...suhu 160...api bwh je..tutup suis...biarkan kek dlm oven..selama 10min agar msk dgn haba je..keluar n sejukkan baru ptg..
u/p;semasa perap jgn buka tutup sehigga la 4 jam
selamat mencuba..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan